onsdag 10. desember 2008

Legenden om de fire lysene!

Da æ for å leita inne på nette etter adventversjan, kom æ over dennan lille historia om lysan i adventkransen. Syns den va så søt så måtte bare legg den inn hær så æ kan dele den me dokker


Legenden om de fire lysene!

Fire lys brant på adventskransen. Det var helt stille, så stille at man kunne høre lysene snakke til hverandre.

Det første lyset sukket og sa:
”Mitt navn er fred. Jeg skinner klart, men menneskene vil ikke ha fred, de vil ikke ha meg”.
Lyset ble mindre og mindre, til slutt slukket det helt.

Det andre lyset sa:
”Mitt navn er tro. Men jeg er blitt overflødig. Menneskene vil ikke vite av Gud lenger. Det er meningsløst at jeg brenner”.
Så slukket det andre lyset.

Bedrøvet og med lav stemme sa det tredje lyset:

Mitt navn er kjærlighet. Jeg eier ikke lenger kraften til å brenne. Menneskene overser meg.
De ser bare seg selv og ikke de andre som de skulle elske”.
Også det tredje lyset sluknet.

Et barn kom inn i rommet, så på lysene og sa:
”Dere skal da lyse og ikke slukne”, med øynene fulle av tårer. Da hørtes plutselig stemmen til det fjerde lyset: ”vær ikke redd! Så lenge jeg brenner, kan vi tenne de andre lysene igjen. Mitt navn er håp”.

Og barnet tok en flamme fra håpets lys med en fyrstikk og tente igjen alle de andre lysene.Tingan på bildan e av nå småtteri æ fant hær om dagen da æ va å vasa i byen. Dæm har jo så utruli mye fin julepynt, men innholde i pængboka gjør at æ må begrense mæ. Deffør va jo gledn stor da æ oppdaga at dæm hadde 50 % på all julepynt på Kid. :O)

Nu bynne kalendran tel bæsteføreldra/oldeføreldra å bli færdi, må bare innom ho Silje å stase ut nå bokstava tel en tækst som ska stå på forsia. Så da blei nu værtfall dæm færdi tel jul! Men va jo selfølgeli ikke færdi me di før æ fant et nytt prosjekt, så nu håpe æ bare panduro e litt kjapp me leveringa av pakken min ellers slit æ litt.....e jo ikke sååååå længe igjen tel jul nu!! Men det fikse sæ vel vil æ håpe....

I år har æ sånn utruli julestemning, har ikke opplevd å ha det så tili i desember på gud vet kor mange år. Det krible i magen og æ går bare rundt å nynne på julesanga.....å fundere på ka æ ska gjør først, bake mere kake eller vaske huse. :O)

Men nu e det rundvask av bade som står på lista. Huff, e nu åsså nå å gjøre når man har ferie, men det må vel tel. E bare å finn fram vaskekostn og skaute nu!

Håpe alle får en kjæmpefin førjulsonsdag!!

3 kommentarer:

 1. Lisbeth K.11/12/08 13:39

  Aha - så det e du som har vært og kjøpt de siste julehjertan på Kid - blei bomtur på mæ :-(

  SvarSlett
 2. Hehe...jepp! Va dagen etter å sku kjøpe flere, syns dæm va så søt at æ tænkte æ sku legg lamme nån julegava...men da va di helt fri!!

  SvarSlett
 3. Tjohei! God jul..! :-)

  SvarSlett