mandag 8. desember 2008

Førjulskos på 4H gårn, kakemannbaking og 2. søndag i advent!

Lørdagen va vi (Nicholas, mamma, mormor, tante Ingrid og Daniel) på førjulskos på 4H-gårn i Håkvik. Va så koseli dær ute me alle husan som va pynta me lys i mørtna, dyran og MASSE folk. Va vældi kaldt både ute og inne i halln kor dæm hadde gjort i stand et juletre som rakk helt opp tel take, men vi hadde nu kledd oss godt.


Inne i halln va det en mann som spilte trekkspell og sang julesanga mens alle gikk rundt juletree. Mormor, Nicholas og tante Ingrid tok sæ nån runda lamme som bilde vise. Bildan fra Håkvik blei stort sett ødelagt, om det e kamerae som ikke duge eller fotografen vites ikke....men æ vælle å tru det e det første.... ;O) Di få bildan som va brukanes blei dæffør vældi utydeli...
Etter at alle hadde gådd nån runda rundt juletree, kom fjørsnissn på besøk. Han Nicholas va nu så heldi å fikk gave hos nissn dennan gangen å. Må ha vært vældi snill i år han!! :O)



Det hele blei nu avslutta me at trekk-og brukshundklubben hadde ei lita oppvisning. Han Daniel va nu me å gikk, og det e helt utruli å se kor flink dæm træne de hundan tel å bli. Va tel og me en hund som dansa lamme eiern.


Ho Gine følle spent me på alle hundan.



Da vi kom hjæm va det bare å hiv på sæ litt mere orntlie klær, så for vi i førsinka bursdagsfeiring tel han Martin. Han blei 11 år på fredagen, men da feira han me vænnan sine i bowlinghalln. Lørdagen fløy avgåre, så det va en litn kar som ikke fikk tia tel å spis opp alle godisan han fikk hos nissn i Håkvik, men det tok han likegodt igjen på søndagsmårran.



Freia melkesjokolade e snadder tel søndagsfrokost!

Søndagen va han Glenn på dagvakt, så da måtte æ og han Nicholas tenne det 2. lyse i adventstaken aleina. Utpå dagen tok vi kjelken å for oppover tel ho mormor og han morfar. Det va klart førr den store kakemannbakinga!!



Mormor kjævle ut deigen, mens han morfar filme.



En vældi konsentrert kakemannbaker!



Ingrid skjær ut figuran før dæm ska i steikovn.


Scheila satt under bore hele tia å venta spent om det sku dætt ne nån bita.



Va nok en go del deig som førsvant ned i små maga.


Nicholas og morfar tar sæ en litn pause fra all bakinga førr å høre kaptein Sabeltann.



Litt tægning mens vi vente på at kaken ska steikes og middagen bli færdi.


Blei nån stk sånne brætt som sku i ovn.



Blei en rimeli stor stabel tel slutt!

Tænkte æ sku avslutte bloggen i dag me di 2 første værsan i adventsværse. Huske så godt at vi på barneskola brukte å si dissan værsan før vi tente adventstaken på morran. Åsså satt vi musestille på pultan vårres i mørtna å så på lysan som brant så fint. Et koseli minne bra barndommens førjulsti! Huske bare første værse utnat, så måtte jokse litt å leite det opp på nette. Huff, bynne vest å bli gammel og glæmsk..... ;O)

Så tenner vi et lys i kveld
vi tenner det for glede.
Det står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi et lys i kveld,
vi tenner det for glede.

Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.
De står og skinner for seg selv
og oss som er tilstede.
Så tenner vi to lys i kveld,
to lys for håp og glede.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar